top of page

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Voor alle wortelkanaalbehandelingen kan u bij mij terecht, van eenvoudig tot zeer complex. Dit kan op eigen initiatief of op verwijzing van uw tandarts. 

Alle behandelingen worden uitgevoerd onder microscoop met zeer hoge precisie. Gezien elke tand zeer fijne kanalen bevat is dit een grote meerwaarde voor hoge slaagpercentages.

In mijn wetenschappelijk onderzoek heb ik me gefocust op kwaliteit van kanaalbehandelingen. Werken onder microscoop is daar een belangrijk deel van. Ook het steriel werken is een belangrijke factor. Tijdens elke behandeling worden speciale technieken gebruikt om bacteriële besmetting te vermijden en aanwezige besmetting te verwijderen. Dit vereist speciale instrumenten en toestellen.

Bijna alle behandelingen worden in 1 keer uitgevoerd. Dit is beter voor de kwaliteit van de behandeling en voor uw schaarse tijd.

Wat is het verschil tussen een algemeen tandarts en een endodontoloog? 

 • Een endodontoloog is een tandarts die enkel wortelkanaalbehandelingen uitvoert. Deze focus op 1 type behandeling brengt een verhoogde kwaliteit met zich mee, naast een goede specialistenopleiding. 

 • Een endodontoloog heeft aanvullende opleiding gevolgd van 2 jaar of meer. Deze extra opleiding richt zich op het vinden van kiespijn, het uitvoeren van wortelkanaalbehandelingen en andere procedures met betrekking tot de wortelbehandeling. 

 • Een endodontist voert geen periodieke controles uit, maar is dus uitsluitend bezig met diagnoses stellen van de oorzaak van kiespijn en de behandeling ervan. 

 • Gespecialiseerde technieken aangeleerd die er tijdens de behandeling voor moeten zorgen dat de patiënten zich op hun gemak voelen 

 • Veel ervaring met het toedienen van verdovingen en het ontlasten van kiespijn na de behandeling. 

Wat is de kostprijs van de behandeling?

De behandelingen zijn van hogere kwaliteit dan wat de ziekenfondsen voorzien. De meest moderne technieken en producten worden gebruikt om uw gebit een maximale levensduur te geven. Deze kwaliteit van behandelingen heeft een veel hoger slaagpercentage dan de standaardbehandelingen, maar kosten aan materiaal helaas meer. Vandaar de hogere prijs van de behandelingen. Vraag voor de start van de behandeling zeker naar deze prijs, we geven u een correcte prijsopgave met de nodige uitleg. Er is terugbetaling van het ziekenfonds voorzien, maar niet voor het hele bedrag.
Hebt u een extra tandverzekering, dan dekt die in de meeste gevallen de meerkosten.

Hoeveel tijd moet ik voorzien voor een behandeling?

 • 95% van de behandelingen worden in 1 keer afgewerkt (je hoeft maar 1 keer tijd vrij te maken)

 • De duur bedraagt tussen 1 tot 1,5 uur

State-of-the-art technologieën

Om een wortelkanaalbehandeling zo comfortabel en aangenaam mogelijk te laten verlopen maken endodontisten gebruik van de modernste materialen en apparatuur. Desalniettemin hebben tandartsen met aandachtsgebied endodontologie ook

steeds vaker de beschikking over deze apparatuur.

 • Tijdens de behandeling wordt de tand die behandeld moet worden geïsoleerd om de rest van het gebit te beschermen
  en steriel te kunnen werken.

 • Er wordt gebruik gemaakt van digitale röntgenfoto’s en 3D-beeldvorming om gedetailleerde foto’s te maken van kleine wortelkanalen en eventuele infecties sneller te zien.

 • Om zelfs de kleinste wortelkanalen grondig te behandelen wordt er gewerkt met tandheelkundige microscopen.

Patiënten
bottom of page